Orange Blog

Barcelona, veelzijdige wereldstad aan zee

Maremagnum Barcelona

In de jaren negentig verhuisde mijn tante vanuit Lloret de Mar – waar ze als au pair werkte voor een Spaans gezin – naar het grote en kosmopolitische Barcelona. Het eerste wat ik mij van de stad herinner is een groot plein met duiven (nu weet ik dat het Plaça de Catalunya is) en het strand waar ergens een groot goudkleurig gebouw stond dat op een vis leek. Ook herinner ik mij de toeristische bussen die vaak langsreden, en pal naast Plaça de Catalunya, op de befaamde La Rambla, de vele straatmuzikanten- en artiesten, geschminkt en verkleed als de meest uiteenlopende types. Hordes toeristen liepen langs de artiesten, grappend en wijzend naar de gekke kostuums en knappe trucs die ze uithaalden. In die tijd kon je op La Rambla ook huisdieren kopen, van konijnen tot hamsters, schildpadden en vogeltjes. Ik keek er altijd naar uit de diertjes weer te zien op de Ramblas, onwetend dat het best zielig was de beestjes.

La Rambla - Barcelona
La Rambla – Barcelona | Foto rechtsboven: Natalie en haar tante Janet

Vele malen ben ik teruggekeerd naar Barcelona om mijn tante te bezoeken. Elke keer weer ging ik met een nieuwe ervaring terug naar huis. Pas sinds de laatste twee jaren heb ik een deel van het echte Barcelona leren kennen. Een deel zeg ik, want je moet denk ik minstens een jaar in de stad wonen om alle restaurants, bezienswaardigheden, musea, winkels en conceptstores te hebben gezien. Het zijn er echt teveel! Maar dat maakt de stad juist zo interessant en daarom is het absoluut geen straf om terug te gaan. Ik denk dan ook dat ik verliefd ben geworden op deze stad.

Laatst (juni 2013) ben ik met een vriendin voor het eerst in de Sagrada Familia geweest. Ik was er klaar voor want ik had de kathedraal  minstens al 5 keer van de buitenkant gezien én ik was goed voorbereid (online ticket gekocht om lange rijen te vermijden, het werkt echt!). Gaudí heeft mij letterlijk overdonderd met zijn meesterwerk, het interieur van de kathedraal is werkelijk waanzinnig mooi en knap gebouwd en als ik eerlijk mag zijn is het het meest bijzondere bouwwerk dat ik ooit heb gezien. Bij deze, ga zeker naar de Sagrada Familia, en sta vooral vroeg op, het is zó de moeite waard… (lees meer >)

In een volgend blog zal ik vertellen over de leuke en gezellige buitenwijken van Barcelona waar je beslist heen moet als je je terug wilt trekken uit de toeristische massa en onder de ‘locals’ wilt zijn.

Ben je benieuwd naar mijn favoriete restaurants, bars, shops…? Kijk dan op Orange Spots Barcelona.

BCN

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *