Orange Spots

Draag een steentje bij aan lokale vissers en gaarkeuken voor getroffen gezinnen in Huanchaco (Noord-Peru)

Beste familie, vrienden, collega´s,

Het zijn zware tijden nu het Coronavirus om zich heen grijpt en de wereld voor een groot deel heeft platgelegd. Met mij en mijn gezin/dierbaren in Nederland gaat het goed, we hebben een dak boven ons hoofd, hebben dagelijks eten, een sociaal vangnet voor als we zonder werk komen te zitten, goede gezondheidszorg…

Lockdown in Peru treft vooral de armsten
Zoals jullie weten wonen mijn ouders in Peru. Zij maken het goed ondanks dat ze in een lockdown zitten en beperkt zijn in hun vrijheid. Ze mogen enkel naar buiten voor boodschappen, op vaste dagen. Sinds de uitbraak van de pandemie denk ik regelmatig aan getroffen gezinnen in derde wereldlanden, mensen die niet de straat op mogen om te werken en dus geen inkomen hebben om eten op tafel te brengen. Ik vind het verschrikkelijk. Ik sprak met mijn moeder – mama Gina -, zij vertelde dat de lockdown in Peru alweer met twee weken is verlengd. Een ramp voor gezinnen die in de achterstandswijken in haar directe omgeving wonen. Gina vertelde dat zij samen met de buren een collecte zijn begonnen om voedselpakketten te kopen voor de armste gezinnen uit de wijk Cerrito de la virgen de Huanchaco. Zij hebben letterlijk niets te eten.

Hulp aan zowel vissers als arme gezinnen in Huanchaco
Ik vertelde mijn moeder dat ik graag wil helpen, iets wil doen waarvan ik weet dat het geld/de hulp 100% goed terecht komt. Net als het succesvolle project in 2018 dat we opstartten voor het lokale ziekenhuis in Huanchaco (bijdrage aan meubilair en apparatuur voor een verloskamer).

Tijdens deze moeilijke tijden wil ik met alle liefde een kleine inzameling wil doen onder mijn contacten in Nederland. Het is een kleine moeite maar heeft zoveel impact! Mijn moeder kwam met het volgende idee en ik ben super enthousiast!

In de wijk Cerrito de la Virgen de Huanchaco krijgen getroffen gezinnen elke morgen een ontbijt via de lokale gemeente. Dit is de enige maaltijd die zij krijgen, de rest van de dag hebben de gezinnen praktisch niets te eten. Particulieren zijn sinds deze week (vanwege de verlenging van de lockdown) met een gaarkeuken gestart waarmee families ook een voedzame lunch krijgen. Er ontbreekt echter nog structureel aan donaties voor voedsel/basisproducten om de maaltijden te bereiden.

Gina kwam met het geweldige idee om zowel de gezinnen alsook de lokale vissers uit Huanchaco te helpen. De vissers zijn een van de weinigen die momenteel mogen werken en de zee op mogen gaan. Zij vangen veel vis, maar kunnen deze niet meer kwijt aan de restaurants (zij hebben dus ook geen inkomen). Mijn moeder probeert voor zichzelf zoveel mogelijk rechtstreeks verse vis bij de vissers af te nemen. Zij vertellen haar echter dat de afname van bewoners in Huanchaco niet voldoende is om van te leven. Toen ging er een lichtje branden…

Waarom niet zowel de vissers helpen door hun vis af te nemen als de gezinnen steunen met maaltijden door de vis naar de gaarkeukens te brengen zodat families dagelijks een gezonde maaltijd krijgen. Win-win!

Het plan is simpel en makkelijk uit te voeren en de donaties komen rechtstreeks bij de personen terecht die het ECHT nodig hebben.Help je ons mee? Je mag zelf bepalen welk bedrag je bijdraagt, alle kleine beetjes helpen. Uiteraard houden we je op de hoogte van de voortgang van het project. We hopen van harte dat het virus zo snel mogelijk onder controle is en de lockdown in Peru (en wereldwijd!) zo snel mogelijk wordt afgebouwd zodat de meest kwetsbare groepen weer aan het werk kunnen.

Stuur mij een Whatsapp-bericht naar +31 (0) 6 – 43 55 78 58 en het bedrag dat je wilt doneren (bijv. 2,50€, 5,00€, 10,00€ of eventueel meer) en ik zorg dat het goed terecht komt.

Alvast ontzettend bedankt voor je aandacht en eventuele hulp!

Liefs, blijf gezond, Natalie en Gina

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *