Orange Blog

Project Huanchaco geslaagd!

Lieve familie, vrienden, collega’s,

Onlangs vroeg ik jullie een steentje bij te dragen aan het project voor een gaarkeuken in Huanchaco in Peru. Ik vertelde jullie dat mijn moeder Gina op het idee was gekomen om tijdens de Corona crisis – waarbij de allerarmsten uit de regio waar mijn ouders wonen hard getroffen zijn – gezinnen te steunen met een warme maaltijd. Het concept was om vis rechtstreeks af te nemen van de lokale vissers (die hun vis niet bij de restaurants kwijt konden i.v.m. sluiting) en deze aan een gaarkeuken in de arme wijk te doneren. Een win-win situatie!

We willen jullie nogmaals bedankt voor jullie gulle donaties en steun! We hebben in totaal € 410,00 opgehaald waarmee Gina de afgelopen weken veel heeft kunnen realiseren. De vissers waren ontzettend blij met het initiatief, ze konden 2 keer per week hun vangst kwijt en hun gezinnen voeden. Naast het rechtstreeks afnemen van vis kocht Gina ook ingrediënten/groenten voor de maaltijden. De gemeente Huanchaco regelt telkens vervoer om het voedsel naar Cerrito de la virgen de Huanchaco te vervoeren. Hier namen enkele vrijwilligers de goederen in ontvangst en gingen zij aan de slag met het bereiden van de maaltijden. Op de dagen dat er geen visvangst was (vanwege hoge wind op zee of het was eb) werd er kip gekocht opdat de mensen toch een maaltijd konden krijgen. Afwisselend konden er telkens circa 90 tot 150 personen van een maaltijd voorzien worden.

De lockdown in Peru zal tot 30 juni duren en wellicht nog langer. We hopen uiteraard dat er langzaamaan versoepelingen komen. Zolang de mensen niet mogen werken kan er niets verdiend worden en komt er dus ook geen eten op tafel. Dit treft vooral de minst bedeelden. Jullie financiële bijdrage zorgt ervoor dat deze mensen dagelijks een warme maaltijd binnen krijgen.Ontzettend bedankt allemaal, namens de vissers en gezinnen uit de wijk! Muchas gracias! Goed nieuws, er is nog voldoende budget over om de komende weken vis en ingrediënten te doneren!

Onderstaand enkele beelden van de vissers, hun gevangen vis, het verzamelen en wegbrengen van de goederen en de bereiding ervan in de gaarkeuken.

Vissers gaarkeuken Huanchaco

gaarkeuken

Gina en visser

Gina en visser Aroyo 

De vissers aan het werk!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *