Orange Blog Orange Spots

La Sagrada Familia in Barcelona… niet te missen

Barcelona Sagrada Familia

Als meisje van nog geen negen jaar oud stond ik voor het eerst voor dit kolossaal gebouw wat nooit afgebouwd lijkt te worden – vanwege de minutieuze decoraties en oog voor detail die de architect had bij het ontwerpen van deze uitzonderlijke basiliek: de Sagrada Familia ontworpen door de beroemde architect Antoni Gaudí. In 2012 heb ik voor het eerst voet gezet in dit meesterwerk. Het was een onvergetelijke ervaring die ik iedereen kan aanraden, al lijkt het je maar een massale toeristische trekpleister waar je uren voor in de rij moet staan. Dat laatste hoeft tegenwoordig niet meer en door de goede ‘crowdmanagament’ heb je genoeg ruimte om deze parel van een kerk op je gemak te bekijken. Maar ga het liefst wel vroeg op pad…

Het is zeker handig om tickets voor de Sagrada Familia vooraf te bestellen. Je kunt makkelijk via de website Ticket Master of de website van de basiliek vanuit Nederland (of elk ander land) kaartjes bestellen en thuis uitprinten. Je geeft het tijdstip aan waarop je je bezoek wilt inplannen en je bent ervan verzekerd dat je binnen 10 minuten door de poorten bent. Heb je je smartphone bij je, dan kun je je digitale ticket eventueel bij de kassa tonen. De medewerkers draaien in een handomdraai je entreekaartje uit. Just simple as that! 

Website Sagrada Familia


Museum Sagrada Familia (topper!)

Vergeet zeker niet om het museum over de kathedraal te bezoeken (ondergronds). Deze kun je via de achterdeur bereiken (ga de trappen af). Hier vind je alle informatie over de geschiedenis van de kathedraal en onder andere de schetsen van de architect Antoni Gaudí plus foto’s van de bouw. Hier leer je dat de kathedraal het prominentste werk is van Gaudi, vol met symbolen die op de natuur geïnspireerd zijn. Het museum legt dit laatste erg goed uit vind ik.
Heel indrukwekkend vond ik ook de maquettes van de kathedraal (ontwerpproces) die er staan opgesteld. Wat ook bijzonder is, is dat je door glazen wanden de specialisten aan het werk ziet die zich tot vandaag de dag bezighouden met het (af)bouwen van deze prachtige basiliek.  

Wie geen hoogtevrees of claustrofobie heeft, kan een bezoekje brengen aan de torens (18 in totaal waarvan er twee tegen extra betaling toegankelijk zijn). Neem de lift of maak een lange wandeling naar de top en aanschouw het fantastische uitzicht over Barcelona. ’s Nachts is de Sagrada Família verlicht, een plaatje om te zien!

Hieronder een serie foto’s die ik heb gemaakt van de Sagrada Familia (ik heb er wel meer dan 200 gemaakt, zoveel moois was er te zien).

Sagrada familia collage 1

Sagrada familia exterieur                                                                Het orgel in de Sagrada Familia

Portaal Sagrada Familia

Bronzen deuren van de kathedraal: teksten over het lijden van Christus. De tekst bestaat uit 8500 letters, waarvan sommige geaccentueerd worden door een bronskleur.

Barcelona

Lijdensfacade, exterieur kathedraal

 

Sagrada Familia-3

Plafond basiliek met symbolen

Sagrada Familia museum

 Maquettes van de basiliek (museum)

Sagrada Familia

Trappen naar boven                                                                        Altaar met kruisiging van Jezus Christus in de basiliek.

                                                                     

 
Voor meer foto’s van de Sagrada Familia of Barcelona, kun je kijken op mijn Barcelona Flickrpagina.

Lees ook mijn blog: Barcelona, wereldstad aan zee.

Nieuwsgierig naar mijn favoriete adresjes in Barcelona?   

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *