Orange Blog

Streetart in het MIMA – Brussel

Expo Boris Tellegen

Liefhebbers van de 2.0 cultuur kunnen sinds vorig jaar hun hart ophalen in het MIMA. Het is een eigenzinnig museum op een bijzondere locatie in Brussel. Het Millennium Iconoclast Museum of Art kan je als een ontmoetingsplek voor actuele kunst beschouwen. Denk aan grafisch design tot graffiti en street art, muziekcultuur, film, strips en zelfs tattoo art. Eigenlijk alles wat zich rond de millenniumwisseling wereldwijd heeft ontwikkeld.

Loop vanaf de Antoine Dansaertstraat of metrostation Graaf van Vlaanderen langs het kanaal richting het MIMA. Je komt meteen al in een ‘street art’ stemming. Hier prikkelt ook de industriële omgeving je zintuigen.

De street art op de gebouwen en op lantaarnpalen vragen erom gefotografeerd te worden. Het MIMA is werkelijk perfect gesitueerd op deze markante plaats in Brussel. Kom je bij het MIMA aan, dan bevind je je op de plek waar vroeger bier werd gebrouwen. Hier staan de voormalige Belle-Vue-brouwerijen, een stuk Brussels erfgoed.

Expo’s in het MIMA
Het MIMA telt drie verdiepingen waarvan een deel gewijd is aan een permanente tentoonstelling. Dit keer bezocht ik de expositie van de Nederlandse street art en graffiti legende Boris Tellegen. In de jaren ’90 verwierf Boris faam onder pseudoniem DELTA als graffitikunstenaar. Ondertussen heeft hij heel wat werken op zijn naam staan. Dit jaar besloot het MIMA een overzichtstentoonstelling van Tellegen te organiseren. Ik kan mij geen betere locatie bedenken dan hier.

Boris Tellegen @ MIMA: A Friendly Takeover
Ik maakte tijdens mijn bezoek aan het MIMA in februari een fotoreportage van de expo van Boris Tellegen. De tentoonstelling is te zien tot 28 mei 2017.

Een ruimte vullend kunstwerk dat beklommen kan worden. Boris (links afgebeeld) houdt van interactie met ruimtes.

Een verzameling sketches en ontwerpen van de kunstenaar.

Boris Tellegen beweegt zich tussen de officiële kunstscene en de straat. Zo beschilderde hij afgelopen 20 jaar vele goederentreinen.

Wandel verder door het MIMA en vergaap je aan de permanente collectie. Tip: beklim de zwarte trap en bewonder meer mooie 2.0 kunst! Bezoek ook het dakterras voor een mooi panoramisch zicht op de wijk en het kanaal.

Meer informatie over het MIMA: www.mimamuseum.eu

Adres: Henegouwenkaai 41, 1080 Sint-Jans-Molenbeek (Brussel)
Metro: Graaf van Vlaanderen

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *